23-11-2020:   Lunchwandeling rondom de Swalm:

 

De zon schijnt uitbundig op deze maandag, dus dan maak ik in m'n agenda na de lunch eerst plaats voor een wandeling over 'het groene rondje'.  Dit rondje heet natuurlijk officieel niet zo, sterker nog, ik weet niet eens of het rondje een naam heeft. 'Rondje Groenewoud' misschien? Ik ben het ooit zo gaan noemen, omdat het met groene palen was gemarkeerd. Nog voordat overal de knooppuntenpaaltjes en Maas-Schwalm-Nette bordjes verrezen.  Heerlijk, tuinhek aan de achterzijde van de tuin door en wandelen maar. Ik heb de luxe om direct aan het bos te wonen, dus na 10m sta ik al tussen de bomen. 

En dan is het groene rondje het meest voor de hand liggende rondje: direct aan de route en prachtig. Na een stuk weiland loop je daarna eigenlijk steeds langs de meanderende Swalm en met een beetje geluk zie je herten, eekhoorns of ijsvogels. Met 3,5km een perfecte lunchwandeling. En by far de populairste wandeling in Swalmen. De 'Zjwamer wanjelgids' zou niet compleet zijn geweest zonder deze wandeling.  Vandaag was ik niet de enige die op het lumineuze idee van een wandeling was gekomen. Dus vandaag kwam ik helaas het nodige volk tegen. Maar gelet op het weer... geef ze eens ongelijk.  Ik had natuurlijk ook achter herberg 'De Bos' een rondje kunnen maken, daar kom je zelden iemand tegen. 

Maar, no matter what, 45 minuten wandelen is 'verplichte' kost elke dag. Verplicht in die zin dat de rest van de dag om de wandeling heen wordt gepland. Even de kop leeg maken, of de gedachte even de vrije loop laten. En dan thuis komen en weer gericht aan het werk. Werken aan een nieuwe wandelgids, studeren,... Of... een blog schrijven. :-)

 

"Wandelen Swalmen", "Wandelen Leudal", "Wandelen Meinweg", "Wandelen Roermond", "Wandelgids Limburg", "Wandelroutes Limburg", "Wandelroute Limburg", "Wandelroute Swalmen", "Wandelroute Roermond", "Wandelroute Leudal", "Wandelroute Meinweg",  "Wandelen Beesel",  "Wandelroute Beesel", "Wandelroute Reuver", "Wandelen Reuver", Reuver, Beesel, Roermond, Midden-Limburg, Meinweg, Roerdalen